Sára, Márió
2 °C
6 °C

Öngyilkos merénylők hada várhatja az amerikaiakat

2004.11.07. 14:10
Háromszáz külföldi öngyilkos merénylő várhatja a Fallúdzsa ostromára készülő amerikaiakat. A Sunday Times értesülései szerint a várost bombacsapdává alakították a lázadók. Alávi miniszterelnök rendkívüli állapotot rendelt el, az ostromról nem nyilatkozik.
Hatvan napos rendkívüli állapotot rendelt el Irakban Ijád Alávi miniszterelnök. A rendkívüli állapot a kurd többségű észak-iraki területek kivételével az ország egészére érvényes. A kormány nem volt hajlandó kommentálni, hogy a rendkívüli állapot Fallúdzsa közelgő ostromát jelzi-e, írja a San Francisco-i KTVU hírcsatorna honlapja.

Az amerikai tengerészgyalogosok pénteken körbezárták a várost, parancsnokuk elmondása szerint már csak Alávi parancsára várnak. A Sunday Times értesülései szerint az amerikai csapatokra öngyilkos merénylők hada vár.

A lap az ostromlott várost egyedüliként megjárt tudósítója a lázadóktól úgy értesült, hogy háromszáz külföldi zsoldos készül öngyilkos merényletre. Száztizennyolcan robbanószerrel megpakolt gépkocsikkal támadnak, a többiek a házakban rejtőztek el.

A lázadók beszámolóját a Times riporttere nem tudta ellenőrizni, de elmondása szerint a városban nagy kábelkötegek futnak. Ez arra utalhat, hogy a házakat bombacsapdákká alakíthatták, írja a Sunday Times.