Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Sztriptíztáncosnőt ostromolt a finn külügyminiszter

2008.03.10. 21:23
A sajtó nyomására a finn külügyminiszter beismerte, hogy pajzán sms-eket küldött egy sztriptíztáncosnőnek, miután január végén Lappföldön találkoztak. A táncosnő azt mondta, hogy imádójának üzenetei sokatmondóak voltak, és vacsorázni hívta őt.

Ilkka Kanerva finn külügyminiszter hétfőn beismerte, hogy pajzán sms-ekkel ostromolt egy erotikus táncosnőt, bár először tagadta a táncosnő erre vonatkozó lapnyilatkozatait. "Igen, igen" - vallotta be végül a konzervatív miniszter a finn sajtó nyomása alatt. Az újságírók Brüsszelben, egy külügyminiszteri tanácskozás szünetében faggatták őt erről.

Az Egyesült Államokban élő Johanna Tukiainen azt állította, hogy a 60 éves Kanerva 150-200 sms-t küldött neki, amióta január végén Lappföldön találkoztak. "Valósággal ostromolt az sms-ekkel" - mondta a 29 éves sztriptíztáncosnő az Iltalehti című napnak. A táncosnő azt állított, hogy kijelentésére bizonyítékai is vannak.

A nő, akiről az újságok decens, nővérköpenybe öltözött fotókat közöltek, azt mondta, hogy imádójának üzenetei sokatmondóak voltak, és vacsorázni hívta őt.

A finn külügyi tárca vezetője, aki egyébként tisztes családapa, nem először téved ingoványos talajra. Három éve már sikerült felkeltenie a sajtó figyelmét fiatal topmodelleknek küldött üzeneteivel. Az esettel kapcsolatban Kanerva annyit közölt, hogy a választók a következő választásokon kifejezhetik véleményüket.

Jyrki Katainen, a konzervatív Nemzeti Koalíciós Párt elnöke, miniszterelnök-helyettes megdöbbenését fejezte ki.