Rudolf
2 °C
13 °C

Terroristagyanús személyeket vettek őrizetbe Portugáliában

2004.06.12. 18:44
A portugál-görög nyitómérkőzés helyszínén tizenöt arab származású személyt vettek őrizetbe. A meccset húszezer rendőr védte.
Őrizetbe vett terrorista sejthez tartozás gyanújával tizenöt arab származású személyt a portugál rendőrség Portóban, a labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzésének helyszínén - közölte szombaton a város Európa-bajnoksággal kapcsolatos biztonsági ügyekben illetékes megbízottja.

Manuel Moreira elmondta, hogy a pénteken egy portói panzióban lefogott gyanúsítottak közül nyolc személlyel szemben nem állt meg a gyanú, így elengedték őket.

A holland füles

A rendőrség a holland titkosszolgálat tippje alapján akadt az arab származású személyek nyomára. Az illetékesek nem árulták el, milyen nemzetiségűek az őrizetbe vett személyek.

A TSF portugál kereskedelmi adó hatósági és titkosszolgálati forrásokra hivatkozva közölte, hogy a Portóban őrizetbe vett külföldiek közül, akik gyaníthatóan illegálisan tartózkodtak Portugáliában, öten kapcsolatban állhatnak egy terrorszervezettel. Arra ugyanakkor nincs konkrét bizonyíték, hogy merényletet terveztek volna. Négy gyanúsítottnál hamis okmányokat találtak.

José Manuel Durao Barroso miniszterelnök korábban a BBC-nek hangsúlyozta, hogy a rendfenntartó erőket a legmagasabb készültségi fokozatba helyezték az Eb idejére, és a 18 órakor kezdődött portugál-görög nyitómérkőzést csaknem 20 ezren biztosítják.