Valér
-1 °C
0 °C

Csecsenek végeztek a Forbes főszerkesztőjével?

2004.09.28. 16:36
Csecsenek végezhettek az orosz Forbes magazin főszerkesztőjével. Klebnyikovot július 9-én a nyílt utcán lőtték főbe, a rendőrség először a maffiára gyanakodott. A főszerkesztő egy éve nem túl hízelgő könyvet írt a csecsen lázadókról.
Két csecsen férfit tartóztatott le a rendőrség Paul Klebnyikov meggyilkolásával összefüggésben, jelentette a BBC. A Forbes magazin orosz kiadásának főszerkesztőjét július 9-én lőtték főbe Moszkvában.

A maffiára gyanakodtak

Klebnyikov megölését először a magazin száz leggazdagabb oroszt bemutató különszámának megjelenésével hozták összefüggésbe. Az orosz-amerikai kettős állampolgár főszerkesztő több olyan újgazdagról is adatokat közölt, akik - zavaros ügyeik miatt - inkább kerülték volna a nyilvánosságot.

A gyilkosságról a rendőrség azt tartotta, hogy bérgyilkosok követték el.

Csecseneket leleplező könyvet is írt

A csecsenek gyanúsításának is lehet alapja. Tényfeltáró újságíróként Klebnyikov a múlt év végén könyvet jelentetett meg egy csecsen hadúrral folytatott beszélgetéseiből. A mű nem a legjobb színben tüntette fel a csecsen lázadókat.

A hétfő éjszaka letartóztatott két csecsen a rendőrség közlése szerint korábban túszt is ejtett, a lakásukon talált fegyver kalibere pedig egyezik a Klebnyikov meggyilkolásához használtéval, írja a BBC.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!