Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerda este megbénul Franciaország

2007.10.17. 19:41
Szerda este nyolctól egy napra megbénul Franciaország, mert a közlekedési dolgozók sztrájkolnak. Nem akarnak engedni a korkedvezményes nyugdíjukból.

Egy napra megbénul Franciaország szerda este nyolctól. Nem indulnak a vonatok, Párizsban nem megy a metró és a busz, és 27 további nagyvárosban is áll majd a tömegközlekedés. A 700 szupergyors TGV vonatból csak 46 indul el. A sztrájkot szervezők azt javasolják az utasoknak, hogy péntekig maradjanak otthon.

Az országos munkabeszüntetésre három nagy szakszervezet hívta fel tagjait. Azért tiltakoznak, mert a kormány megszüntetné, hogy 2,5 évvel korábban mehessenek nyugdíjba az állami alkalmazottak, mint a versenyszférában dolgozók. A franciák többsége 40 év munkaviszony után mehet nyugdíjba, ám a kivételezett állami alkalmazottaknak elég 37,5 év.