Szilárda
0 °C
6 °C

Kamaszok randalíroztak Marseille-ben

2006.10.31. 13:15
Elfogta a francia rendőrség a szombati, marseille-i buszgyújtogatás gyanúsítottait, akik mind az öten fiatalkorúak. Beazonosításukat a busz biztonsági kameráinak felvételei segítették. A 26 éves egyetemista lány, aki a busz utasaként súlyos égési sérüléseket szenvedett, még mindig életveszélyes állapotban van.

Előállítottak és rendőri felügyelet alá helyeztek kedd reggel Marseille-ben öt fiatalt a szombati gyújtogatással kapcsolatban, amelyben egy 26 éves nő súlyos égési sérüléseket szenvedett a megtámadott autóbuszon. Az előállítottak fiatalkorúak, mindegyik 14-17 éves, számolt be a Reuters.

A rendőrség a dél-franciaországi város több negyedében összehangoltan, egyidejűleg végrehajtott akcióban ütött rajta a fiatalokon, és a névtelenül nyilatkozó tisztségviselők szerint további előállításokat is terveznek. Csaknem 50 rendőr - köztük több civil ruhás - szállt ki különböző lakóépületekhez a szombat esti gyújtogatás helyszíne közelében, és az ezekben lévő lakásokban csaptak le a gyanúsítottakra. Az akció incidens nélkül zajlott le, és a városrészben végig nyugalom volt. A Le Parisien című napilap szerint a gyanúsítottakat az autóbusz belső kameráinak felvételei alapján azonosították.

A héten ez volt a hetedik

A külvárosi zavargásoktól a közelmúltig megkímélt tengerparti nagyvárosban a múlt héten ez már a hetedik olyan eset volt, amelyben felgyújtottak egy autóbuszt. Este 9 óra tájban a belvárosból az északi külvárosok felé közlekedő 32-es autóbusz hátsó ajtaját több, arcát eltakaró fiatal felfeszítette a Saint-Jérome Egyetem előtti megállóban, majd a buszvezető elmondása szerint éghető anyaggal lelocsolták az üléseket, és meggyújtották azokat, végül elemenekültek.

A buszon tíz ember utazott, egy szenegáli származású 26 éves francia diáklány, Mama Galledou testének hatvan százalékán életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A lányt jelenleg a marseille-i kórház intenzív osztályán ápolják, mesterséges kómában tartják, mesterségesen lélegeztetik. A busz további három utasa füstmérgezést szenvedett.

Galledou diáktársai kedd délutánra tüntetést szerveznek az egyetem elé, ahol a lány tanul, így tiltakozva a brutalitás ellen, írja a Reuters.