Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Istenhez fordult Georgia kormányzója

2007.11.13. 15:24
Sonny Perdue, Georgia kormányzója Istentől remél esőt. Világi kritikusai szerint ezt magánemberként megteheti, de az ő nevükben ne imádkozzon.

A nyár eleje óta súlyos szárazság sújtja Georgiát, ezért a kormányzó, Sonny Perdue már vízkorlátozást is bevezetett és személyesen kért segítséget George W. Bushtól. Mindeddig hiába, ezért most az amerikai elnöknél is nagyobb hatalomhoz fordult. A georgiaiak nevében Istenhez imádkozik esőért, és erre szólítja az állam lakóit is, jelentette az AP.

A hírügynökség beszámolója szerint a szokatlan gesztus Georgiában, a bibliaövezet (a reformegyházak által uralt amerikai dél) szívében viszont magától értetődő. Mutattja ezt, hogy nem is Perdue az első, aki Istenhez fordul, a szomszédos Alabama kormányzója, Bob Riley már júliusban megtette ezt - igaz, eddig hiába.

Mégis, Perdue lépése néhányakat feldühített. A felvilágosultabb Atlanta lakói közül a Szabadon Gondolkodók Társaságának tagjai tiltakozást terveznek Perdue imádságának idejére, mivel szerintük a kormányzó, bár magánemberként annyit imádkozhat, amennyi jól esik, Georgia, mint állam nevében nem teheti ezt.

Bár az Egyesült Államokban a legerősebbek a fundamentalista keresztény egyházak és az amerikaiak döntő többsége hívőnek vallja magát, erős lobbit képviselnek azok, akik minden Istenre hivatkozásban támadást látnak az állam és az egyház elválasztásának alapelve ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?