Judit
2 °C
7 °C

Véres összecsapás egy menekülttáborban

2003.09.18. 06:23
Az elmúlt hónapok legsúlyosabb tűzpárbajára került sor csütörtökre virradóra a Gázai övezetben található Nuszejrat menekülttáborban, ahol izraeli katonák körülvették, majd lerombolták a Hamász radikális muzulmán szervezet egyik aktivistájának a házát.
A palesztinok tucatnyi páncéltörő gránátot lőttek ki, szárazföldi aknákat robbantottak fel és gépfegyverrel lőtték az izraeli katonákat. Az izraeli műveletben részt vevő harci helikopter legkevesebb két rakétát lőtt ki az épületre - idézte a Reuters brit hírügynökség a tábor lakóit.

Az AFP francia hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy a 25 éves Dzsihád Abu Szuhejreh, a Hamász katonai szárnyának, az Ezzedin al-Kasszám Brigádoknak az aktivistája a támadás során életét vesztette, másik három palesztin pedig megsebesült, amikor az izraeli katonák lerombolták a menekülttáborban álló házát.

Az izraeli hadsereg azután jelentette be a radikális muzulmánok elleni támadásokat, hogy a múlt hónapban a Hamász öngyilkos merényletekkel 38 embert ölt meg Izraelben.

Előzőleg az izraeli csapatok a Gázai övezet és Egyiptom határa közelében fekvő menekülttáborban tartottak razziát, amelynek során egy másik radikális szervezet, az Iszlám Dzsihád harcosa sebesült meg súlyosan. míg hat másik személy könnyebben.

Palesztin források szerint egy palesztinok egy harckocsiból leadott sorozat következtében sebesültek meg, míg egy izraeli katonai forrás szerint nem történt tűzpárbaj: egy idő előtt felrobbant robbanószerkezet okozta a sebesüléseket. Korábbi hírügynökségi jelentések arról számoltak be, hogy a rafahi menekülttáborban való izraeli behatolás következtében öt palesztin sebesült meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?