Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Nem lesz idén választás Nagy-Britanniában

2007.10.07. 09:07

Bár a körülmények ideálisnak tűnnek és még az ellenzéki konzervatívok is a választások előrehozását sürgették, Gordon Brown brit miniszterelnök inkább még dolgozna "a változás vízióján", azaz politikai programján, írja a BBC. Pedig az előrehozott választások gondolatát maga Brown dobta be, amikor kiderült, hogy hatalomra kerülése minden várakozást felülmúlóan növelte a Munkáspárt népszerűségét.

A Blair-Brown váltás idején a közvélemény-kutatásokat akkor vezető konzervatívok követeltek előrehozott választást, mondván Brownnak nincs választói felhatalmazása a kormányzáshoz. A miniszterelnök-csere azonban a Munkáspártnak kedvezett, de a konzervatívok éppen ezért sokat támadott vezére, David Cameron a héten maga sürgette az előrehozott választások kiírását.

"Nyáron a krízisek (a glasgow-i merényletkísérlet, a száj- és körömfájás, a közép-angliai árvizek és a hitelpiaci válság) megoldásával kellett foglalkozni. Igen, tarthatnánk választásokat is, de előbb megmutatnám az embereknek, hogy van elképzelésünk az országról, a lakáshelyzetről, az oktatásról és az egészségügyről" - jelentette ki Brown.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!