Márk
13 °C
28 °C

Megnyerheti apjának a választást George Clooney

2004.03.25. 13:15
Kongresszusi képviselőhelyre pályázik George Clooney édesapja. A hollywoodi sztár baloldali nézetei azonban akár hátrányt is jelenthetnek a mélyen konzervatív ohiói választókerületben. Az asszonyok mindenesetre már nagyon várják a "milyen helyes" sztárt.
Előnyt és hátrányt is jelenthet édesapjának George Clooney. A hollywoodi szépfiú eddig két vacsorát tartott apja képviselőházi kampányának megsegítésére, melyeken négyszázezer dollárt gyűjtött össze - írja a New York Post. Hollywoodi hírneve és híres baloldalisága azonban nem a legjobb segítség az Ohio talán legkonzervatívabb körzetében versenybe szálló idősebb Clooney számára.

Kökonzervatív körzetben versenyez

Nick Clooney
Nick Clooney Ohio négyes számú körzetében indul a képviselőházi posztért. Cincinnati elővárosaiban azonban 1960-tól 1998-ig csak republikánusokat választottak meg, az 1998-ban győztes demokrata sem számít túlzottan baloldalinak. A képviselőséget csak hat évre vállaló Ken Lucas 1999-ben nem volt hajlandó elmenni pártja kongresszusára, annyira utálta Al Gore alelnököt. Republikánus riválisát is csak azért sikerült legyőznie, mert sikerrel bizonyította, hogy a republikánus keresztény jobboldal kriptofasisztáihoz tartozik - írja a Post.

A választókerület visszaszerzésére készülő republikánusoknak az elemzők szerint nincs is egyéb dolguk, mintsem hogy véresszájú liberálisnak állítsák be az amúgy mérsékelt Nick Clooneyt. Ebben segítségükre lehetnek George korábbi interjúi, melyek során Bush elnököt "bambának", az iraki háborút pedig az "ország történelmének legrosszabb döntéseként" jellemezte.

George helyes fiú

Bob Doyle, az idősebb Clooney kampánymenedzsere ennek ellenére bizakodó. Véleménye szerint a körzet választói már alig várják, hogy találkozhassanak a hollywoodi sztárral. "Ilyet még soha nem tapasztaltam, az asszonyok folyamatosan érdeklődnek a küzdelem állásáról. 'Milyen izgalmas', mondják, meg persze azt is, hogy 'George milyen helyes fiú'" - mondta a kampányfőnök a Postnak. Véleménye szerint nem véletlen, hogy a republikánusokat "kiveri a víz" a sztártól.