Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Fenyegetik Kínában a külföldi újságírókat

2008.04.08. 07:32
A tibeti zavargásokról szóló tudósításokkal indokolják küldőik a fenyegető üzeneteket, amelyeket két hete kezdtek kapni Kínában dolgozó külföldi riporterek. Az egyik emailben azzal vádolják az újságírókat, hogy elferdítik a tényeket.

Fenyegető telefonhívásokat, emaileket és sms-eket kapott több, Kínában dolgozó nyugati riporter, állítólag kínai átlagemberektől a tibeti zavargásokról szóló tudósításaik miatt.

A zaklatások két hete kezdődtek, és főként a külföldi televíziók, mindenekelőtt a CNN tudósítóit veszik célba. Az elmúlt napokban a zaklató kampány kiszélesedett, amióta több internetes honlapra felkerült az AP hírügynökség, a The Wall Street Journal és a USA Today című lapok munkatársainak telefonszáma és email címe.

"A kínaiak nem örülnek nektek, amerikai kóbor kutyák. Jelentéseitek elferdítik a tényeket, és az ég átka sújt majd benneteket" - áll az AP-nek küldött egyik emailban.

A fenyegető telefonhívások és üzenetek küldői magukat átlagembereknek mondják. A külügyminisztérium, az állami tájékoztatási hivatal és a rendőrség nem válaszolt a fenyegetésekkel kapcsolatos hétfői megkeresésekre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!