Auguszta
-4 °C
2 °C

Gépeltérítést tervez az al-Kaida?

2003.08.24. 11:03
Brit lapértesülések szerint a terrorszervezet repülőgépek eltérítését készíti elő öngyilkos merényletek végrehajtásának céljából. A terrortámadások célpontjai az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Olaszország és Ausztrália lehetnek.

A The Sunday Telegraph újság az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik szóvivőjétől úgy tudja, hogy a terroristák a 2001. szeptember 11-i merényletekhez hasonlóan valamilyen jelentős épületnek akarják vezetni az eltérített repülőket. A terroristák Nagy-Britanniában a következő két hónap során terveznek végrehajtani ilyen öngyilkos merényletet.

A nyár vége előtt várható

Az FBI és az amerikai belbiztonsági minisztérium július 30-án figyelmeztette az amerikai és a brit légitársaságokat, hogy ötfős terrorcsoportok megpróbálhatnak repülőket eltéríteni olyan ártalmatlan tárgynak látszó eszközökkel, mint például fegyverré alakított fényképezőgépekkel. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a terroristák a londoni Heathrow és Gatwick repülőtérről felszálló repülőgépekkel próbálkoznak.

A riasztó információkat néhány hónappal ezelőtt szerezték, amikor rajtaütöttek az al-Kaida egyik külföldi sejtjén. Az FBI szóvivője szerint a merényletek közül legalább egyet még a nyár vége előtt elkövethetnek, és az al-Kaida igyekszik új eszközöket találni, hogy megtalálja a rést a repülés biztonságát javító és a határátlépést szigorító intézkedéseken.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft