Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Megpróbáltak eltéríteni egy izraeli repülőt

2002.11.17. 22:30
A Tel-Avívból Isztambulba tartó repülőn egy férfi zsebkéssel fenyegetőzött és megpróbált bejutni a pilótafülkébe, ebben a biztonságiak megakadályozták.
Valószínusíthetően gépeltérítési kísérletet hiusítottak meg a biztonságiak az El Al izraeli légitársaság Tel-Avivból Isztambulba tartó járatán, amely ezt követően vasárnap este rendben leszállt a török városban.

A jeruzsálemi rádió jelentése szerint egy zsebkéssel felfegyverzett, feltételezhetően izraeli arab utas próbált meg bejutni a pilótafülkébe, de a gépen tartózkodó biztonsági személyzet lefogta. Egyes jelentések szerint a férfi megpróbálta megkéselni az egyik utaskísérőt is. Más források szerint a férfinak nem volt fegyvere, csak a pilótakabin irányába indult.

Az izraeli légitársaság szóvivője szerint a biztonságiak azt követően teperték le és bilincselték meg a férfit, miután az meg akart késelni egy utaskísérőt. Isztambuli repülőtéri illetékesek szerint egy "terrorista" van őrizetben. Az El Al 581-es járatán 170 ember utazott, az első jelentések szerint a riadalmon kívül senkinek sem esett bántódása, a feltételezett gépeltérítőn kívül.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!