Béla
13 °C
27 °C

Csodálja a magyarokat az új amerikai nagykövetjelölt

2003.04.25. 10:13
"Óriási tiszteletet, elismerést, csodálatot érzek Magyarország és a magyar nép iránt" - nyilatkozta Walker a Magyar Hírlapnak. Bush elnök másod-unokatestvére nem kívánta megerősíteni a kinevezéséről szóló híreket. Diplomáciai források szerint azonban hónapokon belül ő válthatja az Index információi szerint Bush kampányának támogatására készülő Nancy Goodman Brinkert.
Nem kívánta megerősíteni várható magyarországi kinevezésének hírét George Herbert Walker, Bush új magyarországi nagykövetjelöltje - írja a Magyar Hírlap. Walker az idősebb Bush unokatestvére, jövőbeni kinevezéséről a Washington Post szerdai társasági rovata számolt be.

"Óriási tiszteletet, elismerést, csodálatot érzek Magyarország és a magyar nép iránt" - nyilatkozta Walker a Hírlapnak. Mint mondta, számos magyar származású jó barátja van.

A Hírlap magas rangú diplomáciai körökből úgy értesült, a missouri üzletember kinevezésére hónapokon belül sor kerülhet. Az Index információi is alátámasztják ezt, értesüléseink szerint Nancy Goodman Brinker jelenlegi amerikai nagykövet hamarosan hazatérhet az Egyesült Államokba.

Brinker információink szerint George W. Bush újraválasztási kampányában vállalhat aktív szerepet. Walker a jelenlegi elnök 2000-es választási kampányát anyagilag támogató Brinkerhez hasonlóan politikai kinevezet lehet - nyilatkozta a Hírlapnak Simonyi András washingtoni magyar nagykövet. Az azonban, hogy az elnök személyes barátja után rokona kerülhet a budapesti követség élére Magyarország kiemelt fontosságát jelezheti.