Stefánia
0 °C
3 °C

Búcsuzik az amerikai nagykövet

2003.06.11. 19:38
Bár "jó esélyt" lát a magyarországi nagyköveti poszt elnyerésére, George Walker Herbert még nem biztos jelölésében. Bush még nem terjesztette rokona nevét a szenátus elé. Nancy Goodman Brinker jelenlegi nagykövet már búcsúzik.
Búcsúlátogatást tett Szili Katalinnál Nancy Goodman Brinker. Az Egyesült Államok nagykövete az Index információi szerint Bush újraválasztási kampányában vállalhat szerepet. Brinker utódja George Herbert Walker III. lehet.

Rokonok

A leginkább csak Bertnek hívott 72 éves St. Louis-i üzletember az idősebb Bush nagybátyja. Walker tíz évvel ezelőtti missouri képviselői kampányát a jelenlegi elnök is támogatta.

Semmi sem biztos

Walker ennek megfelelően "jó esélyt" lát arra, hogy valóban ő legyen Brinker utóda. Egyelőre azonban még semmi nem dőlt el. "Korai még bármiről beszélni" - nyilatkozta az Indexnek Walker.

"Az elnök még nem jelentette be hivatalosan a jelölésemet, sőt még a szándékát sem jelezte" - mondta. A jelölést pedig még a szenátusnak is jóvá kell hagynia. Walker szerint jelenleg vizsgálják, alkalmas-e nagykövetnek.

Walker szerint Bushnak "egészen biztosan" vannak más jelöltjei is a posztra, bár egyikükről sem tud semmit. A hivatalos jelölésre július közepén kerülhet sor - mondta.