Hermina
15 °C
27 °C

Októberben érkezik az új amerikai nagykövet

2003.08.14. 12:36
Már csak a Kongresszus jóváhagyása hiányzik ahhoz, hogy George Herbert Walker legyen az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete. Bush elnök közeli rokonát már átvilágították és a szenátus is meghallgatta. Budapestre október 1-én érkezik meg, feleségével.
Október 1-én érkezik Magyarországra feleségével az Egyesült Államok új nagykövete, George Herbert Walker. Bush amerikai elnök másod-unokatestvére már átesett az ilyenkor kötelező átvilágításokon és a szenátusi meghallgatáson - értesült az Info Rádió.

Kiválló magyarok

George Herbert Walker Bush
A baráti körben csak Bertnek becézett 72 éves üzletember nem kívánt hosszabb nyilatkozatot adni a hírrádiónak, mivel kinevezéséről még a szenátusnak és a képviselőháznak is jóvá kell hagynia. Annyit mindenesetre elárult, örül annak, hogy Magyarországra jöhet, mivel még egy néppel sem találkozott, amelyik "ennyi tehetséges, kiváló" embert adott a világnak. (Az Info Rádió interjúját itt meghallgathatja.)

Walker elődje, Nancy Goodman Brinker szintén politikai kinevezett volt, az üzletasszony Bush elnök közeli barátja. Az Index információi szerint Brinker aktív szerepet vállal az elnök újraválasztási kampányában, ezért is tért haza idő előtt.