Benedek
-5 °C
5 °C

Lekiscsajozta Condoleezza Rice-t Chavez

2006.02.20. 10:29
Nem várt izgalmakat hozott Hugo Chavez vasárnapi tévéshowja, a Helló, elnök. Venezuela populista vezére lekiscsajozta Condoleezza Rice-t, mert az amerikai külügyminiszter folyton "izélgeti".

"Ne izélj, kiscsaj" - üzente Condoleezza Rice-nak Hugo Chavez. A venezuelai elnök vasárnapi tévéshowjában, a Helló, elnökben szólt be az amerikai külügyminiszternek, írja az AP.


Condoleezza Rice

Chavez, aki a műsorban végig Condolencesnek (részvétemnek) szólította Rice-t, a venezuelai belügyekbe való beavatkozással vádolta az Egyesült Államokat. "Már megint szórakozott velem" - mondta a külügyminiszterről.

"Venezuela szabad ország. Bármennyire is támogatják az ellenzéki mozgalmakat, legyőzzük őket [mármint az Egyesült Államokat]" - hangoztatta. Chavez szerint Bush kormánya közlekedési sztrájkot és felfordulást tervez Venezuelában, hogy megdöntse rendszerét, jelentette az AP.

A populista diktátor és az Egyesült Államok viszonya sosem volt békés, de az elmúlt egy hónapban még tovább is romlott, mivel Chavez kémekdés vádjával kiutasította az országból az Egyesült Államok tengerészeti attaséját.Washington válaszul egy venezuelai diplomatát utasított ki, írja az AP.

A szavak háborúján túl azonban békés a viszony. Venezuela továbbra is az Egyesült Államok negyedik legnagyobb olajszállítója, a venezuelai olaj jelentősége pedig a közel-keleti bizonytalanság miatt egyre nő.