Benedek
-4 °C
5 °C

Lövöldözés Amerikában: 35 sebesült

2001.12.06. 22:45
Holtan találták azt a fegyverest, aki mintegy 30 személyt sebesített meg csütörtök délután egy indianai kisváros ipari parkjában - adta hírül a CNN. A férfit aznap bocsátották el munkahelyéről; tettének oka valószínűleg a bosszú volt.
Egy halottja és mintegy 30 sebesültje van annak a lövöldözésnek, amely - amerikai idő szerint - csütörtök délután fél háromkor történt az Egyesült Államokban.

A merénylő a Goshen városában lévő Nu-Wood fűrészüzem egyik korábbi alkalmazottja volt, akit aznap bocsátottak el. Az elkeseredett férfi műszakváltáskor felfegyverkezve tért vissza volt munkahelyére, és tüzet nyitott az ott tartózkodókra. Az üzemnek helyet adó ipari parkban többezren dolgoznak, területén több gyárépület is található. Allan Kauffman polgármester 35 sebesültről tud, bár ezt az adatot még nem erősítették meg.

A fegyverest a nagy számban kivonult rendőrök találták meg az egyik üzemépületben; minden bizonnyal öngyilkos lett.

Goshen mintegy 29 000 lakosú kisváros Chicagótól nyugatra, Indiana államban. A helyi kórházak már felkészültek a sebesültek ellátására, de volt olyan sérült, akit helikopteren szállítottak másik, alkalmasabb intézetbe.