Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Sértődött amerikait gyanúsítanak a 'kuvaiti merénylettel'

2003.03.23. 06:17
Kezdetben terrorakcióra gyanakodtak, később viszont kiderült, vélhetően egy amerikai katona dobott kézigránátot a 101. légideszant hadosztály parancsnoki sátrára. A "Vijjogó sasok" egy katonája meghalt, tizenhárman megsebesültek.
Amerikai katona követhette el a gránáttámadást a 101. légideszant hadosztály észak-kuvaiti bázisán - jelentette a CNN. A hírcsatorna értesülései szerint egy katona meghalt, tízenhárom megsebesült a támadásban. Öten súlyos sérüléseket szenvedtek. A CNN értesüléseit a védelmi minisztérium is megerősítette, bár részleteket az illetékesek nem kívántak közölni. A gyanúsított katonát őrizetbe vették, kihallgatása folyamatban van. A támadásért akár életfogytiglani börtönbüntetés is kiszabható - jelentette a CNN.

Muzulmán vallású támadó?

A hírcsatorna szerint a támadót elfogása előtt meglőtték. A Fox News értesülései szerint a gyanúsított muzulmán vallású és arab származású, a CNN egyelőre csak annyit közölt, hogy arab hangzású a neve.

Az iraki határ mellett lévő Camp Pennsylvania tábor parancsnoki sátrába az éjszaka egy behatoló két kézigránátot dobott, és kézifegyverrel is tüzelt.

A katonán kívül őrizetbe vettek és kihallgatnak két közel-keleti származású személyt, akik szerződéssel dolgoztak a táborban. Max Blumenfeld, az V. amerikai hadtest szóvivője az AP-nek azt mondta, hogy a támadás indítéka valószínűleg sértődés volt. Kezdetben terrorakcióra gyanakodtak a táborban.

Ez a negyedik merénylet amerikaiak ellen Kuvaitban október óta. A múlt hónapban három kuvaitit letartóztattak azzal a gyanúval, hogy merényleteket terveztek az amerikaiak ellen.