Huszonegy halott Groznijban

2002.04.19. 15:32
Huszonegy orosz rohamrendőr vesztette életét a csecsen felkelők grozniji aknatámadásában. A rendőrség öt támadót és - egy független televízió értesülései szerint - tizenkét újságírót tartóztatott le a támadás után.
Legkevesebb huszonegy orosz rohamrendőr vesztette életét Groznijban, miután egy aknagránát eltalálta a konvojukat - jelentette a moszkvai irányítás alatt álló csecsen kormányzat. A hónapok óta a legsúlyosabb támadás egy nappal követte a csecsen lázadók a satoi régióban elkövetett, tizenegy orosz katona halálát okozó támadását - jelentette a CNN.

Öt támadót tartóztattak le

A grozniji támadás Cecsenföld rendőrkapitányságának épületétől száz méternyire történt. A konvoj első autóját távirányítású bombával robbantották fel a felkelők, akik ezután tüzet nyitottak a konvojra - jelentették hivatalos források. Az AP jelentése szerint a tűzharc mintegy tizenöt percig tartott.A támadás Putyin elnök Oroszország elmúlt egy évéről tartott beszéde közben történt. Putyin beszédében befejezettnek nyilvánította a csecsenföldi akciókat - jelentette a CNN.

A támadás után az orosz hadsereg lezárta a csecsen főváros útjait. Öt támadót letartóztattak, egyet megsebesítettek - jelentette az Interfax orosz hírügynökség Biszlan Gantamirov csecsen miniszterelnök-helyettesre hivatkozva. Az orosz NTV tévétársaság információi szerint a csecsen tévé tizenkét tudósítóját és operatőrét is letartóztatták.  • Tippek
  • Hírek