Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Elrontott táblán emlékeznek a terrorra

2004.07.16. 12:21
Egy évvel elhibázták a szeptember 11-i terrortámadások dátumát egy emléktábla készítői. A hiba igazán kellemetlen, mert a hivatalos emlékmű már 2002 augusztusa óta áll a támadásokban elpusztított Világkereskedelmi Központ helyén.
Megszégyenítő tévedésre lett figyelmes egy fiatalember a 2001 szeptember 11-i terrortámadásokban elpusztult World Trade Center helyén. A leomlott ikertornyoknál számos emlékművet állítottak, ám az egyik hivatalos emléktábla hibásan, egy évvel későbbre helyezte a támadások időpontját.

"2002. szeptember 11. fordulópont volt az Egyesült Államok és a világ történelmében" - hirdeti a 2002 augusztusában felavatott emléktábla. Bár az épület helyén lévő Ground Zero keleti falán elhelyezett tábla már két éve áll, a területet felügyelő New York/New Jersey Kikötői Hatóság (PA) csak július tizedikén értesült a tévedésről.

A szégyenletes hibát egy huszonegy éves turista, Justin Matley fedezte fel. A fiatalembert komolyan felháborította, hogy bár egy nekrológról van szó, sem a szöveg írói, sem a korrektorok nem fedezték fel az elütést - írja a Smoking Gun. New Yorkból hazaérkezvén azonnal panaszt tett a PA hivatalos honlapján. A hatóság illetékesei rögtön megköszönték neki a segítséget, egyben értetlenkedtek, hogy miként maradhatott közel két éven át észrevétlen a hiba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!