Iraki gyerekek lőtték a tengerészgyalogosokat?

2003.03.27. 07:16
A Násziríjánál állomásozó tengerészgyalogosok már akkor rosszat sejtettek, amikor a helyi lakosok bunkereket emeltek táboruk mögött. Az éjszakai támadásban az irakiak asszonyokat használtak élő pajzsnak és a gyerekeket is felfegyverezték - jelentette egy helyszíni tudósító.
Legkevesebb huszonöt tengerészgyalogos sérült meg a Násziríjában az éjszaka kitört utcai harcokban - jelentette az AP. A helyi lakosok még szerdán több bunkert építettek a tengerészgyalogosok tábora mögött - jelentette a hírügynökség egy amerikai tévétársaság helyszíni tudósítójára hivatkozva.

Rosszat sejtettek

A támaszponton szolgálatot teljesítő tisztek már ekkor attól tartottak, hogy "valami rossz történhet az éjszaka". Félelmeik be is igazolódtak, helyi idő szerint éjfél körül heves tűzharc tört ki.

Élő pajzs

A felderítés jelentése szerint mintegy kétezer fegyveres közelítette meg a tengerészgyalogság támaszpontját. A városban két órán át tartó, rakétákkal és ágyútűzzel kísért harc tört ki. A helyszíni tudósító jelentése szerint az irakiak asszonyokat vezettek maguk mellett élő pajzsként, és még a gyerekeket is felfegyverezték.

A gyerekekre is lőni kellett

"Sajnos néhány gyerek tüzet nyitott a katonáinkra, így ők kénytelenek voltak megvédeni magukat" - nyilatkozta egy tiszt a tudósítónak. A hírügynökség jelentését más forrásból még nem erősítették meg.  • Tippek
  • Bankszámla