Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Felesége rálőtt a finn botránypolitikusra

2003.10.15. 07:05
Illegális fegyvertartással, doppinggal, kábítószer-fogyasztással és ittas vezetéssel gyanúsítják Tony Halme finn populista parlamenti képviselőt, akit felesége idén júliusban revolverrel megsebesített. A kedden nyilvánosságra hozott vádemelési javaslat annak a nyomozásnak az eredménye, amelyet a júliusi incidenssel kapcsolatban indítottak.
Halmét a nem súlyos lőtt sebbel kórházba szállították. Vallomása szerint baleset történt, a fegyver akkor dördült el, amikor felesége el akarta tőle venni az engedély nélkül tartott revolvert. A rendőrség nyomozást indított, amely során felmerült a gyanú, hogy Halme az illegális fegyvertartáson kívül, az inkriminált esetet megelőző este más bűncselekményeket is elkövetett - jelentette az AFP.

Leleszbizte a köztársasági elnököt

Tony Halme
Az egykori ökölvívó az Igazi Finnek nacionalista párt helsinki választási listáján jutott be könnyedén a finn parlamentbe az idén március 16-i választásokon. Nem sokkal később botrányt keltett azzal, hogy leszbikusnak nevezte Tarja Halonen finn köztársasági elnököt, bár később bocsánatot is kért az elnök asszonytól, azt állítván, hogy szavait kiragadták a szövegkörnyezetből.

Halme több könyvet írt hányatott gyerekkoráról és alkoholista anyjáról. A finn sajtóban "a finn Le Pen"-nek aposztrofált politikus a revolvergolyó okozta júliusi sérüléséből felépülve szeptember közepe óta folytatja képviselői tevékenységét.