Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Öngyilkos robbantás Izraelben: 19 halott

2002.03.28. 09:25
Legalább tizenkilenc halottat és százhetvenkét sebesültet követelt az az öngyilkos merénylet, amelyet az izraeli Netanya város egy szállodájában követtek el szerda délután. Gideon Meir kormányszóvivő mészárlásnak nevezte a történteket, és kilátásba helyezte az "önvédelmi jellegű" választ - adta hírül a CNN.
A robbantást - amelyet egy gázai terrorista követett el - a Hamász nevű palesztin fundamentalista csoport vállalta magára. A merénylőnek sikerült kijátszania a szálloda fegyveres őrségét, így bejutott az étterembe, ahol éppen húsvéti ünnepélyt tartottak - mondta Gil Kleiman, a rendőrség szóvivője. A rendőrség azonnal elrendelte a többi netanyai szálloda átvizsgálását. - Nincs száz százalékos védelem egy öngyilkosságra elszánt terrorista ellen - tette hozzá Kleiman.

Netanya Tel-Avivtól északra, a nyugati parttól néhány mérföldre fekszik. Korábban - március 9-én - már történt itt hasonló támadás: akkor két személyt, köztük egy csecsemőt ölt meg a robbantás, az áldozatok száma 35 fölött volt. Az akkori merényletet az Al-Aksza Mártírbrigádok elnevezésű szervezet vállalta magára. Az elmúlt tizennyolc hónapban legalább 1106 palesztin és 376 izraeli vesztette életét az összecsapásokban - jelentette a Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?