Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hat halálos áldozata van a Hamász akciójának

2002.01.09. 14:41
Hat ember vesztette életét abban a tűzharcban, amely két palesztin támadó és egy izraeli katonai körlet őrei között zajlott le szerdán izraeli területen, a Gáza-övezet határa közelében, nem messze Rafah városától. A támadást a Hamász nevű radikális palesztin szervezet vállalta magára.
Négy izraeli katona és a két palesztin támadó halt meg a szerdai összecsapásban. Két másik izraeli katona megsebesült, az egyik súlyosan - közölte az izraeli hadsereg egy szóvivője. Hozzátette, hogy a sorozatlövő fegyverekkel és kézigránátokkal felfegyverzett támadók a palesztin rendőrség egyenruháját viselték.

A palesztin rendőrség cáfolta, hogy soraiba tartozott volna a két férfi. Számolva az izraeli hadsereg megtorló rakétacsapásainak eshetőségével, a Gázai övezetben kiürítették a palesztin rendőrség számos hivatali épületét.

Rendkívüli kormányülés a válaszlépés kidolgozására

Az izraeli kormány rendkívüli ülést kezdett szerdán délelőtt a fegyveres incidens megvitatására és a válaszlépések kidolgozására. A katari al-Dzsazíra televízió jelentése szerint egy ismeretlen telefonáló közölte szerkesztőségével, hogy a Hamász két tagja hajtotta végre a támadást, a szervezet megbízásából.

Az utóbbi szűk egy hónapban ez volt az első olyan palesztin fegyveres akció, amely izraeli részről halálos áldozatot követelt. Az eset súlyosan visszavetheti az amerikaiak békeközvetítő próbálkozását - írta tudósításában az AP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?