Vendel
6 °C
19 °C

Hat halálos áldozata van a Hamász akciójának

2002.01.09. 14:41
Hat ember vesztette életét abban a tűzharcban, amely két palesztin támadó és egy izraeli katonai körlet őrei között zajlott le szerdán izraeli területen, a Gáza-övezet határa közelében, nem messze Rafah városától. A támadást a Hamász nevű radikális palesztin szervezet vállalta magára.
Négy izraeli katona és a két palesztin támadó halt meg a szerdai összecsapásban. Két másik izraeli katona megsebesült, az egyik súlyosan - közölte az izraeli hadsereg egy szóvivője. Hozzátette, hogy a sorozatlövő fegyverekkel és kézigránátokkal felfegyverzett támadók a palesztin rendőrség egyenruháját viselték.

A palesztin rendőrség cáfolta, hogy soraiba tartozott volna a két férfi. Számolva az izraeli hadsereg megtorló rakétacsapásainak eshetőségével, a Gázai övezetben kiürítették a palesztin rendőrség számos hivatali épületét.

Rendkívüli kormányülés a válaszlépés kidolgozására

Az izraeli kormány rendkívüli ülést kezdett szerdán délelőtt a fegyveres incidens megvitatására és a válaszlépések kidolgozására. A katari al-Dzsazíra televízió jelentése szerint egy ismeretlen telefonáló közölte szerkesztőségével, hogy a Hamász két tagja hajtotta végre a támadást, a szervezet megbízásából.

Az utóbbi szűk egy hónapban ez volt az első olyan palesztin fegyveres akció, amely izraeli részről halálos áldozatot követelt. Az eset súlyosan visszavetheti az amerikaiak békeközvetítő próbálkozását - írta tudósításában az AP.15%
4995 Ft
4246 Ft
20%
3999 Ft
3200 Ft