Pongrác
11 °C
27 °C

Brit diplomatákra támadt az atomtudós veje

2005.08.12. 10:53
Ahmed Kadír Hán, az atomcsempészettel vádolt pakisztáni atomtudós veje támadt két brit diplomatára vasárnap. A férfit letartóztatták.

Letartóztatták a pakisztáni atombomba atyja, Ahmed Kadir Hán vejét a pakisztáni hatóságok, jelentette a Reuters. Az atomtitkokat Iránnak, Líbiának és Észak-Koreának is eláruló bombagyáros vejének, Szád Ali Hán két brit diplomatára támadt rá.

A támadás még vasárnap történt, a két brit diplomatára, egy férfira és egy nőre késő éjszaka támadtak rá Iszlamabad egyik előkelő negyedében. A brit követség szerint "vad és indokolatlan" támadásban mindkét diplomata megsérült, írja a Reuters.

A rendőrség pénteken vette őrizetbe Szád Ali Hánt. "Vitába keveredett a diplomatákkal" - nyilatkozta a Reutersnek Szafír Bati, az előkelő negyed rendőrkapitánya.

Ahmed Kadír Hán nemzetközi atomcsempész-hálózata lebukása óta házi őrizetben van, mivel Pervez Musaraff elnök nem merte bíróság elé állítani a nemzeti hősként tisztelt atomtudóst. A szövetségesek nyomására azonban lépnie kellett.