Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Hillary Clinton nem indul az elnökválasztáson

2003.07.07. 17:08
Hillary Clinton nem zárta ki, hogy indul a 2008-as amerikai elnökválasztáson. A szenátorasszony alkalmasnak tartja magát a feladatra, és amerikai elnöknőt szeretne látni még életében.
A Nagy-Britanniában tartózkodó Hillary Clinton a BBC-nek nyilatkozva azt mondta: kizárt, hogy elindulna a 2004-es amerikai elnökválasztáson. Az egykori First Lady azonban nem vetette el a négy évvel későbbi választáson való részvételt. Hillary Clinton azt is elmondta: úgy érzi neki való szerep, hogy fontos dolgokra hívja fel a figyelmet, és ráébressze az embereket arra, hogy egy-egy döntésnél mi forog kockán. A jelenleg New York állam egyik szenátoraként dolgozó Hillary Clinton hozzátette, hogy még életében szeretne látni egy amerikai elnöknőt.

Sikerkönyv

Hillary Clinton önéletrajzi regényének bemutatójára és dedikálására érkezett Nagy-Britanniába. Jelentések szerint a szenátor nyolcmillió dollárt kapott kiadójától a könyvért, amely elképesztő sikernek bizonyult. Az első héten állítólag közel félmillió példányt adtak el belőle. Egyesek szerint a vaskos memoárkötet a Whitewater- (arkansasi ingatlanügy) és a Lewinsky-ügyeket hivatott tisztázni a az elnökválasztás előtt. Hillary Clinton a Lewinsky-afférral kapcsolatban annyit mondott a BBC-nek: "nagyon nehéz" volt neki, amikor tudomást szerzett férje hűtlenségéről.