Paszkál
10 °C
15 °C

Petzner: Haider volt életem férfija

2008.10.23. 12:41
A néhány esetben a melegek ellen szavazó Jörg Haider meleg volt, árulta el volt szeretője, Stefan Petzner. Petzner azután vallotta ezt be az osztrák közszolgálati rádióban, hogy átvette Haider elnöki helyét a Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) pártban. Egyesek szerint az autóbaleset is kettejük veszekedése után történt.

A 27 éves Petzner egy osztrák rádió műsorában megerősítette a korábbi pleytkákat, hogy Jörg Haider a szeretője volt. Mindez azután történt, hogy Haider halála után őt választották meg a párt vezetőjének. Petzner korábban csak annyit állított, hogy speciális kapcsolatban volt az elhunyt vezetővel.

Forrás: Die Presse
Forrás: Die Presse

A párt rögtön mindent megpróbált, hogy az adás ismétléseit megakadályozza, de az osztrák közszolgálati rádió ebbe nem ment bele.

Rögtön érezte a különleges vonzalmat a 31 évvel idősebb politikus iránt a szépségipari tudósítóként dolgozó Petzner, aki 5 éve találkozott Haiderrel. Haider legnagyobb félelme az volt, hogy a korkülönbség hosszútávon problémákat fog okozni közöttük.

"Jörggel igazán különleges kapcsolatunk volt. Ő volt életem férfija" - mondta Petzner az interjúban kapcsolatukról, ami messze túl volt a barátságon.

Ausztriát sokkolták a hírek, pedig már elfogadták Haider halálát, aki elsősorban családapaként mutatta magát, a parlamentben pedig a melegek egyetértési korhatára ellen szavazott. Az 58 éves Jörg Haider karintiai tartományfőnök, a Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) párt vezetője autóbalesetben halt meg október 11-én, szombat hajnalban, miután édesanyja 90. születésnapját készítette elő Bärentalban. A politikus 140-nel ment a 70-es táblánál, ráadásul rengeteg alkoholt találtak vérében.

Egyes feltételezések szerint az autóbaleset is azután történt, hogy Jörg Haider és Petzner összevesztek.

Haider felesége, Claudia és két lányuk semmit nem tudott a kapcsolatukról, de sokszor féltékeny volt amiatt, hogy ennyi időt tölt együtt Petznerrel, árulta el a feleség testvére. Haiderék négyéves házasok voltak, amikor Petzner megszületett.