Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Megműtötték Tony Blair szívét

2004.10.01. 14:09
Kisebb szívműtétet kellett végrehajtani Tony Blairen. A brit kormányfő nem tulajdonított túl nagy jelentőséget betegségének, csütörtökön előbb jelentette be, hogy harmadszorra is megpályázza a kormányfőséget, mint azt, hogy megoperálják.
Kisebb szívműtét után lábadozik Tony Blair, jelentette az AP. A brit kormányfő csütörtök este jelentette be, hogy pénteken megműtik. Mint mondta, rutin szívműtétet hajtanak végre rajta.

Nem izgult

Blair szívkatétert kapott. Tanácsadói megtagadták a választ arra a kérdésre, hogy hol műtötték meg a kormányfőt. Az AP értesülései szerint Blair nyugodtan indult a kórházba, és a műtét is komplikációk nélkül zajlott le.

"Gyors a szívverésem. Ez nem akadályoz a munkában, tulajdonképpen az elmúlt napokban is keményen dolgoztam", nyilatkozta betegségéről Blair. Az AP orvosszakértői szerint Blair szupraventrikuláris tachycardiában, alsószívkamrai gyors szívdobogásban szenved. A szívverés normális tempója percenként hetven-nyolcvan dobbanás, Blair szíve ezzel szemben percenként száznegyven-kétszázat is verhet.

Hétfőn már munkába áll

A betegséget nem tartják túl veszélyesnek, mindenesetre fáradságot, légszomjat, ájulást okozhat. Blair betegségére egy éve derült fény, amikor a kormányfőt infarktusgyanúval szállították kórházba.

Blair a műtét után a hétvégét pihenésre szánja, hétfőn azonban már újra munkába áll. Elszántságát jelzi, hogy a szívműtét bejelentése előtt tartott beszédében bejelentette, hogy pártbeli ellenfelei reményeivel szemben harmadszor is megpályázza a kormányfőséget.