Valér
-1 °C
0 °C

Elveszett a szerb külügyminiszter csomagja a Heathrow-n

2008.04.02. 14:41
A londoni Heathrow-n történt múlt heti fennakadás a szerb külügyminiszternek is kellemetlenséget okozott, az ő és kíséretének csomagja elveszett. Vuk Jeremic a brit külügyminiszternek is szóvá tette az esetet, a bőröndök ezután gyorsan megkerültek.

Enyhe diplomáciai súrlódást is okozott a londoni Heathrow repülőtér új 5-ös termináljának műszaki összeomlása, a káoszban eltűnt ugyanis a csomagja Vuk Jeremic szerb külügyminiszternek, aki ezt szóvá is tette brit kollégájának, David Milibandnek.

Jeremic vietnami hivatalos látogatását befejezve Hongkongon és Londonon keresztül utazott az EU külügyminisztereinek nem hivatalos találkozójára a szlovéniai Brdo Pri Kranjuba. A heathrow-i átszálláskor azonban nemcsak az ő bőröndjét, hanem kísérete két tagjáét, és a külügyminiszteri útról tudósító két újságíróét is elkeverték.

Az elegáns megjelenésére sokat adó, de a londoni csomagkezelés kudarca miatt váltóruha nélkül maradt Jeremic szombaton szóvá is tette az ügyet a brit külügyminiszternek. Ő pedig blogjában megjegyezte, hogy az 5-ös terminálon uralkodó áldatlan állapotok diplomáciai incidensekkel is fenyegetnek, hiszen például neki is panaszkodott egy külügyminiszter-társa Szlovéniában a csomagja elvesztése miatt.

David Miliband ugyan nem nevezte meg az illetőt, de a szerb sajtó szerint valószínűleg közbenjárt az ügyben, mivel a csomagokat előkerítették, és azok kedden megérkeztek Belgrádba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!