Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Gyanús csomag miatt kiürítették a Heathrow-t

2006.10.10. 18:49
Egy férfi rohant kedden délután a Heathrow repülőtér 2-es termináljába, és egy táskát dobott a földre. A rendőrség kiürítette az épületet, fennakadások és késésék várhatók.

Egy gyanús csomag miatt kiürítették kedden délután a londoni Heathrow repülőtér 2-es terminálját és a mellette lévő irodaépületet. A repülőtér személyzetének közlése szerint egy férfi berohant a terminál épületébe, a bejelentkezés pultjainak térségébe szaladt, és a földre dobta a kezében lévő táskát. További részletek egyelőre nem ismeretesek.

A kiterelt utasokat és kísérőket egyelőre legalább 300 méteres távolságban tartják a rendőrök a terminál épületétől. A Heathrow-t üzemeltető Brit Repülőtéri Hatóság (BAA) szóvivőjének közlése amíg vizsgálják az incidenst, fennakadások lesznek a repülőtér forgalmában. Egyes érkező és induló járatokat törölnek, más járatokat átirányítanak a Stansted légikikötőbe. A késő esti órákig késésekkel kell számolni a Heathrow-ra érkező és onnan induló járatok esetében.

A kettes terminálról elsősorban az európai országokba indulnak járatok. A brit rendőrség - saját bejelentése szerint - augusztusban meghiúsított egy nagyszabású merényletsorozatot egyesült államokbeli célállomások felé induló utasszállító repülőgépek ellen.