Irén, Írisz
5 °C
15 °C

Kihallgatták Malina Hedvig egyik lehetséges támadóját

2007.10.22. 21:36
Hétfőn Pozsonyban a legfőbb ügyészségen kihallgatták Malina Hedvig egyik lehetséges támadóját. Kérdés, hogy ő volt-e az egyik bőrfejű, aki tavaly augusztusban bántalmazta a magyar egyetemistát, mert magyarul beszélt.

Robert B.-t most először hallgatták ki az ügyben, ami ellentmondásban áll a rendőrségnek azzal a korábbi tájékoztatásával, ami szerint a kihallgatására még az incidens utáni napokban sor kerítettek. A rendőrség szerint akkor azért nem foglalkoztak vele, mert állítólag bebizonyosodott, hogy "golyóálló alibije volt".

Robert B. egyike volt annak a rövid ideig gyanú alatt álló két bőrfejűnek, akiknek a fantomképét a szlovák rendőrség néhány nappal a támadás után közzétette. A támadást követő két hét után az elkövetők elleni nyomozást a rendőrség azzal zárta le, hogy a támadás nem történt meg, az egészet csak a lány találta ki. Akkor állítólag hatszáz személyt ellenőriztek, köztük a két fantomképről ismert személyt is.

Golyóálló alibi

Több mint fél év múltán az egyik szlovák hírtelevízió bemutatta egy nyitrai férfi, Zdeno K. nyilatkozatát, aki elmondta, hogy közelről ismer egy családot, melynek tagjai úgy tudják, hogy fiúk, a 21 éves, szélsőséges csoporthoz tartozó, magyarellenes elveket való Robert B. volt a magyar egyetemista egyik támadója. A televízió utánajárására során Robert B. anyja azt állította, hogy fia a lakásban aludt, míg a nagybátyja azt mondta, hogy a fiú akkor egy vidéki üdülőhelyen tartózkodott a barátaival. Ezt az alibit nevezte az országos rendőrfőkapitányság szóvivője később golyóállónak.

A legfőbb ügyészség a múlt héten Zdeno K.-t is kihallgatta, aki megerősítette a televíziós nyilatkozatában elhangzottakat, és arról is beszélt, hogy a közelmúltban három bőrfejű inzultálta, amiért Malina Hedvig mellett nyilatkozott. Roman Kvasnica, Malina Hedvig ügyvédje, Robert B. hétfői kihallgatása után röviden úgy nyilatkozott, hogy a kihallgatáson elhangzottak semmire sem cáfoltak rá abból, amit Zdeno K. a televíziónak, majd a múlt héten a legfőbb ügyészségen is elmondott.

Az ügyvéd továbbra is sérelmezi, hogy a jelenleg folyó felügyeleti nyomozás még mindig nem az elkövetők kilétének felderítése ügyében folyik, hanem Malina Hedvig ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy a támadói ellen tett feljelentésében félrevezette a nyomozó hatóságot, noha állításait esküvel is megerősítette. Ha a vádat Malina Hedvigre rábizonyítanák, öt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!