Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Lezuhant egy brit szállítógép Irakban

2005.01.30. 22:59
Öt napon belül a harmadik katonai repülőgép zuhant le vasárnap Irakban. A CNN szerint legalább tizenöt ember utazott a gépen, valószínűleg valamennyien életüket vesztették. A C-130-as Hercules típusú katonai szállító repülőgép katonai eszközök vagy 128 katona szállítására alkalmazható.
Lezuhant egy brit C-130-as Hercules típusú katonai szállító repülőgép vasárnap Bagdadtól északnyugatra - jelentette be egy magas rangú amerikai katonai illetékes Bagdadban és a védelmi tárca Londonban. A CNN szerint legalább tizenöt ember veszthette életét a gép fedélzetén.

Öt nap, három repülőgép-szerencsétlenség
Öt napon belül a harmadik katonai repülőgép zuhant le Irakban: szerdán egy amerikai helikopter járt szerencsétlenül a jordániai határ közelében, a fedélzetén lévő 31 amerikai katonai életét vesztette, pénteken Bagdadnál zuhant le egy másik amerikai helikopter fedélzetén a két főnyi legénységgel.

A repülőgép Bagdadból tartott a fővárostól 65 kilométerre északnyugatra fekvő baladi katonai támaszpontra tartott, amikor az iraki fővárostól 40 kilométerre északnyugatra lezuhant.

Londoni sajtóértekezletén a brit kormányfő nem közölt adatokat a brit halottak számáról, csupán adózott a szerencsétlenségben elhunyt katonák emlékének.

A Hercules szállítógépeket katonai eszközök vagy 128 katona szállítására alkalmazható. Az első Harculest 1954-ben tesztelték Kaliforniában. Egy C-130-as emberi miatt zuhant le 1999-ben Albániában röviddel leszállás előtt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft