Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Egy pokolgép megölte a Hezbollah egyik vezetőjét

2004.07.19. 10:03
Egy pokolgépes merényletben maghalt a síita szélsőséges csoport egyik vezetője. A robbantást egy radikális szunnita csoport vállalta, állításuk szerint Galeb Avali személyében "az árulás egyik szimbólumával végeztek".
Gépkocsiba rejtett pokolgép megölte hétfőn Bejrútban a Hezbollah nevű, libanoni síita szélsőséges csoport egyik vezetőjét. Egy radikális szunnita muzulmán csoport jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

A libanoni főváros déli részén, a Hezbollah egyik központjánál hajtották végre a pokolgépes merényletet. Az áldozat, a negyvenéves Galeb Avali éppen be akart szállni gépkocsijába, amikor a robbanószerkezet működésbe lépett. A Hezbollah szóvivője számolt be a merényletről, s annak tényét szemtanúk is megerősítették.

A magát Damaszkusz Katonáinak nevező csoport, amely a merénylet végrehajtójaként jelentkezett, hangsúlyozta közleményében, hogy tagjai Galeb Avali személyében "az árulás egyik szimbólumával végeztek", de nem részletezte, miért tartja árulónak a megölt Hezbollah-vezetőt.

Az izraeli erők elleni rendszeres fegyveres támadásaival a Hezbollah jelentős szerepet játszott abban, hogy 2000-ben megszűnt Libanon déli részének 22 évig tartó izraeli megszállása.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!