Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Bushnak udvarol Hillary Clinton

2006.05.10. 11:33
Bushnak udvarolt a szenátori újraválasztási kampányát folytató, 2008-ban az elnökjelöltségre pályázó Hillary Clinton. Mint mondta, politikai nézeteltéréseik ellenére sármos, karizmatikus embernek tartja az elnököt, aki szórakoztató is.

Mondjon egy jó dolgot Bushról, kérték Hillary Clintont egy sajtótájékoztatón. A volt first lady, a Demokrata Párt legvalószínűbb jelöltje a 2008-as elnökválasztáson túlteljesítette a kérést. Két jó dolgot is mondott Bushról.

"Nagyon sármos és karizmából is jutott neki. Szeptember 11. után különösen nagyon hálás voltam neki, amiért úgy kiállt New York mellett" - jelentette ki a most New York egyik szenátoraként funkcionáló volt first lady.

Mint mondta, "bár rengeteg témában nem értenek egyet", mindig jó személyes kapcsolata volt Bushsal. "Mindig kész a párbeszédre, Előzékeny, szórakoztató társaság" - mondta.

Clinton novemberi újraválasztására készülve felidézte a szeptember 11-ét követő napokat. "Nagyon személyes, nagyon érzelmes beszélgetéseink voltak, és amikor segítséget kértem New Yorknak, azonnal igent mondott" - emlékezett. Bush akkor 20 milliárd dollárnyi segélyt ígért New York újjáépítéséhez. Bár a New York-i demokraták azóta folyamatosan arra panaszkodnak, hogy az ígéretek töredékét használták csak fel, Clinton szerint Bush betartotta az ígretét.

"Mindig megbizonyosodott róla, hogy megkapjuk-e a szükséges forrásokat. Hálás vagyok érte, hogy amikor az általam képviselt polgárok rászorultak, segített" - mondta.