Natália
1 °C
7 °C

Vérengzés egy indiai templomban

2002.09.24. 18:36
Hárman életüket vesztették, negyvenen pedig megsebesültek amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy indiai hindu templomban imádkozókra kedden. A fegyveresek 150 túszt ejtettek.
Tüzet nyitott az imádkozókra az indiai Gudzsarat állam fővárosában álló Swaminarayan szentélyben három fegyveres kedden. A támadásban legalább hárman -köztük egy asszony - életüket vesztették, negyvenen pedig megsebesültek.

Százötven túsz

A rendőrségi kommandó 240 embere körbevette az épületet, és többször rálőtt a fegyveresekre is. Az AP információi szerint még legalább 150 hívőt tartanak fogva a templomban a géppisztolyokkal felfegyverkezett fegyveresek. A szentély igen népszerű a környéken, naponta több ezer hívő látogatja.

Ezer halott

Idén már több véres összecsapás is volt a hindu és a muszlim hívők között. Februárban hindukat szállító vonatott gyújtottak fel muzulmánok. Ezt követően a hinduk többször támadtak muzulmánokra, aminek során összesen mintegy 1000 ember vesztette életét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?