Aliz
6 °C
14 °C

Elraboltak egy brit hajót szomáliai fegyveresek

MTI
2002.08.11. 20:18
Szomáliai fegyveresek az afrikai ország északkeleti részénél hatalmukba kerítettek egy Nagy-Britanniában bejegyzett teherhajót. Mint egy nevének elhallgatását kérő üzletember vasárnap beszámolt róla, legalább 15 fegyveres néhány nappal ezelőtt három motorcsónakkal közelítette meg a Bossaso közelében lévő Barada falutól nem messze, az Ádeni-öbölben vihar következtében megfeneklett hajót. Egy helyi rádiójelentés szerint a hajó Dél-Afrikába tartott, amikor a fegyveresek elfoglalták. Ugyancsak más forrás azt állította, hogy 100 fegyveres szállta meg a vízi járművet, amelynek kapitánya állítólag ukrán nemzetiségű. A híreket az AP szerint egyéb hiteles forrásból nem sikerült ellenorizni.
Elrablói állítólag egymillió dollárt követelnek a hajóért és legénységéért cserébe. A hajó nevét a fegyveresek nem közölték, mert állítólag írástudatlanok, és nem tudták elolvasni. Korábban is fordultak már elő a térségben hasonló támadások hajók ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?