Judit
2 °C
7 °C

Tagad a lépfeneügyben gyanús tudós

MTI
2002.08.11. 22:00
Tagadja, hogy bármi köze lenne a lépfenés levelekhez Steven Hatfill, a szövetségi hatóságok látószögébe került tudós. "Semmi közöm a lépfenespórákat tartalmazó levelekhez" - hangoztatta a 49 éves orvos-biológus a Washingtonhoz közeli (Virginia állambeli) Alexandriában tartott sajtóértekezletén az AFP szerint, rámutatva, hogy "senki a legcsekélyebb bizonyítékot sem mutatta föl".
Hatfill hangsúlyozta, hogy "soha életében nem dolgozott antrax bacilussal". Kutatási területét ugyanis nem a baktériumok, hanem a vírusok alkották az amerikai hadsereg egyik biológiai fegyverekkel foglalkozó laboratóriumában, ahol az 1990-es évek végéig dolgozott. A kutató panaszkodott, hogy a sajtóban vele kapcsolatban közzétett téves információk következtében márciusban elvesztette állását. Igaz, azóta a louisianai egyetem szerződtette, és hamarosan ebbe az államba költözik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?