Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael egyelőre nem deportál

BBC Magyar Adás
2002.08.14. 09:53
Az izraeli legfelsőbb bíróság ideiglenesen megakadályozta palesztin militánsok három hozzátartozójának deportálását a Gázai-övezetbe. A bíróság 15 napot adott az izraeli kormánynak, hogy indokolja meg, miért van szükség a deportálásokra. Izrael azt állítja, hogy az érintett személyek palesztin merénylőkkel állnak kapcsolatban, akik júliusban 14 embert öltek meg.

Az izraeli kormány deportálási tervét sok bírálat érte - nem utolsósorban emberjogi csoportok részéről, melyek hangoztatták, hogy jogi úton támadják meg egy izraeli katonai bíróság döntését. A merénylők hozzátartozóinak büntetését még az Egyesült Államokban is bírálták. Az izraeli külügyminisztérium szóvivője, Mark Sofer azonban rámutatott, hogy a bírálók sosem élték át, amivel Izraelnek meg kell bírkóznia.