Árpád
-2 °C
4 °C

Kijelölték a ciszjordániai fal nyomvonalát

MTI
2002.08.14. 15:11
Az izraeli biztonsági kabinet szerdán jóváhagyta az Izrael és Ciszjordánia között tervezett biztonsági fal első szakaszának nyomvonalát. A fal célja Izrael szerint, hogy megakadályozzák palesztin öngyilkos merénylők behatolását a zsidó állam területére. Az első, 107 kilométeres szakaszt Ciszjordánia északi részén építenék fel Dzsenínig. Ezen a szakaszon mintegy fél tucat zsidó település fekszik.

A falat, amely a jelenlegi "zöld vonal" mentén haladna, de helyenként több száz méterre vagy akár több kilométerre is benyúlna palesztin területre, Ariel Saron miniszterelnök és Benjámin Ben Eliezer védelmi miniszter javasolta a biztonsági kabinetnek. Korábban Ámósz Jaron, a védelmi minisztérium főigazgatója közölte, hogy a fal építése 1-2 héten belül elkezdődik. Teljes hossza 350 kilométer lesz, az első szakaszt Jaron szerint 8-9 hónap alatt befejezhetik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?