Judit
2 °C
7 °C

Hatvanhét embert ölt meg az iszap Kínában

MTI
2002.08.16. 13:39
Hatvanhét személyt temettek maguk alá az esőzések okozta földcsuszamlások Kína délnyugati részén. A térségben egy héten belül már másodszor következett be ilyen tragédia. Az iszapáradat szerda hajnalban nyomult be Hszinping tartomány 10 településére, a lakosok többségét álmában lepte meg. 28 ember életét vesztette, további 39-en eltűntek. Nem valószínű, hogy a mentőalakulatok életben megtalálják őket. A szemtanúk szerint a jelenség közben hátborzongató zaj hallatszott, mintha repülőgép zúgott volna el a települések felett.

Közel 3 ezer rendőrt, katonát vezényeltek ki a természeti csapás sújtotta térségbe, a mentőalakulatok tagjai kézi eszközökkel folytatják a túlélők keresését az iszaptengerben, mivel attól tartanak, hogy a kotrógépek veszélyeztetnék a sebesültek testi épségét. A hajléktalanná vált emberek számára ruhákat osztottak szét, sátrakat állítottak fel. Hétfőn szintén földcsuszamlások oltották ki 16 kínai életét a szomszédos Jünnan tartományban.13 embert azóta sem találnak. Az idei viharos esőzésekben és az azokat követő áradásokban, földcsuszamlásokban eddig 900-an haltak meg Kínában - jelentette a Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?