Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Akár harminc halottja is lehet a csecsenföldi harcoknak

MTI
2002.08.17. 22:23
Legalább harminc csecsen lázadó halt meg az elmúlt napok összecsapásaiban - véli az orosz hadsereg. A lázadók tagadják a veszteségeket, és tizenöt orosz katona megöléséről számoltak be. Az észak-kaukázusi orosz vezérkar szóvivője az ingusföldi Szleptszovszkban az ITAR-TASZSZ-nak megerősítette, hogy lázadók betörtek Salazsi, Geki-Csu és Martan-Csu falvakba, és a szövetségi erők legalább 30-at megöltek közülük. A helyzet szombat reggel már nyugodt volt a szóban forgó falvakban - mondta el egy helyi tisztségviselő.
Egyetlen csecsen fegyveres halt meg - reagált az orosz kijelentésekre a szakadár csecsen elnökség szóvivője. Közel száz fegyveres hatolt be a falvakba, hogy "felszámolja az oroszbarát csecsen vezetés támogatóinak helyi bázisát" - idézi a szóvivőt az AFP. A szóvivő elmondása szerint nyolc "oroszbarát" rendőrt és tizenöt katonát öltek meg. Az oroszbarát csecsen vezetés pénteki közlése szerint a harcoknak 17 halálos áldozata volt, öt oroszbarát csecsen rendőr, és hét polgári személy. A három falu ellen csütörtök éjjel indított csecsen támadás volt hónapok óta a legjelentősebb - mondta. Az AFP szerint lehetetlen ellenőrizni, hogy mely adatok felelnek meg a valóságnak.