Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csaknem harminc halott az indiai-pakisztáni összecsapásban

MTI
2002.08.20. 11:20
Szeparatista lázadók az északkelet-indiai Tripura államban kedden csapdát állítottak egy katonai járőrnek, s legalább 19 tagját megölték - közölte a helyi rendőrség szóvivője. Kasmírban nyolc lázadó vesztette életét. A Tripura állam székhelyéhez, Agartalához közel fekvő Amarendra Nagarban történt akcióban további öt katona megsebesült - jelentette a PTI indiai hírügynökség. A támadók - akik a hatóságok feltevése szerint a térség fő lázadó szervezetének, a Tripurai Nemzeti Felszabadítási Frontnak a tagjai voltak - magukkal vitték az áldozatok gépfegyvereit és lőszerét.

Az India és Pakisztán között vita tárgyát képező Kasmírban indiai katonák két összecsapásban megöltek nyolc feltételezett muzulmán szeparatistát, akik Pakisztán felől hatoltak be a himalájai terület indiai fennhatóság alatti részébe, Kerán és Maszkil szektorába - közölte kedden a hadsereg szóvivője. Előzőleg, vasárnap a katonák hét, Pakisztánból átszivárgó lázadót öltek meg ebben a körzetben - tette hozzá a szóvivő.