Diána
12 °C
27 °C

FAZ: Medgyessy leleplezése bumeráng az ellenzéknek

MTI
2002.08.22. 10:55
A Frankfurter Allgemeine Zeitung csütörtökön - az egykori NDK állambiztonsági szerveinek köznyelvi elnevezésére utalva - Magyarország Stasija felfalja gyermekeit címmel és Medgyessy ,,leleplezése" bumerángnak bizonyulhat az ellenzék számára alcímmel számolt be az elmúlt hetek magyarországi belpolitikai fejleményeiről. A tájékoztató jellegű írásban a szerző, Reinhard Olt megjegyzi, hogy Medgyessy ,,átvilágítása", vizsgáló bizottság felállítása bumerángként üthet vissza az ellenzékre. Az ellenzék felfogása szerint a Medgyessy-ügy ,,még messze nincs lezárva". Ez azonban önmagára nézve is érvényes lehet.

Amennyiben ugyanis a koalíciós pártok által széthintett ,,információk" valóságon alapulnak, az annyit jelent, hogy az 1990-es első szabad választások óta működő magyar kormányokban összesen tíz miniszter állt még a rezsim idején a kommunista titkosszolgálattal kapcsolatban.

Ami az ellenzéket különösen megterheli, az az a körülmény, hogy a ,,konzervatív" kormányok tagjai közül többen lennének érintve a verdikt által, mint a szocialista párt posztkommunista kormányainak tagjai közül - közli a német lap szerzője konklúzióként.