Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ollós támadó a német CDU politikai rendezvényén

MTI
2002.08.22. 18:53
Szerdán Kirchheimben, egy politikai gyűlésen Wolfgang Schäuble, a német konzervatív ellenzék tekintélyes politikusa ellen konyhai ollóval támadást kísérelt meg egy ittas férfi, de a támadót még időben lefogták.

A rendőrség csütörtöki jelentése szerint a gyűlés elnökségében, a díszemelvényen ülő politikus felé egy ittas 30 éves, a rendőrség által már ismert férfi indult ollóval a kezében. A támadó ellen gyilkossági kísérlet címén emeltek vádat - jelentette az AFP.

A most 59 éves Wolfgang Schäuble korábban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke volt. Jelenleg a külügyek felelőse a konzervatív ellenzék kancellárjelöltjének, Edmund Stoibernek az "árnyékkormányában".

Schäuble 1990-ben egy nagygyűlésen elkövetett merényletben súlyosan megsebesült, azóta tolószékbe kényszerülve folytatja politikusi tevékenységét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?