Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veszélyes hulladékot szállítanak át Magyarországon

MTI
2002.08.23. 11:57
A három évvel ezelőtti jugoszláviai NATO-bombázásban keletkezett veszélyes hulladékot szállítanak hétfőn a kragujeváci Zastava gyárból Magyarországon és Ausztrián át Svájcba. A belgrádi sajtó idézi a szövetségi munka- és egészségügyi titkárság közleményét, amely szerint a szennyezett hulladékot tartalmazó 19 konténert vasúton szállítja a célállomásra. Svájcban kerül sor a veszélyes anyag feldolgozására, amelyet PCBs betűkkel jelöl meg a közlemény.

A szennyezett hulladék elszállítása a jugoszláv hatóságok és az ENSZ környezetvédelmi programja (UNEP) keretében történik, amely előirányozza a NATO-bombázás idején keletkezett környezeti károk felszámolását. A program végrehajtásához segítséget nyújt a nemzetközi közösség is. A hétfői szállítmány lesz az első, amely veszélyes hulladékot is tartalmaz.