Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schuster elhagyhatta a kórházat

MTI
2002.08.24. 14:45
Rudolf Schuster szlovák államfő szombaton elhagyta a kórházat, ahová két nappal korábban súlyos mérgezésre utaló tünetekkel kellett beszállítani. Az elnök előtte két napig napszúrás miatt gyengélkedett, s ezért még a visegrádi országok államfőinek csehországi csúcstalálkozójára sem ment el. Szerdán este azonban váratlan fordulat állt be az állapotában, amit a kórházi kezelőorvosai az első vizsgálatok után úgy ítéltek meg, hogy valamilyen ismeretlen eredetű mérgező anyag került a szervezetébe. Egyes utalások szerint az sem volt kizárható, hogy esetleg az elnök szervezetébe valakik huzamosabb ideje mérgező anyagokat juttatnak.

Huszonnégy órával később a kórház már csaknem teljes bizonyossággal kizárta a mérgezés tényét, de jelezték: bizonyos bonyolultabb laboratóriumi vizsgálatok miatt a végleges eredményre még keddig várni kell. Schuster minderről a kórház elhagyásakor sem akart nyilatkozni. Csupán annyit mondott, hogy ő nem szakember, csak egy fogyasztó. Hozzátette: jóllehet, ő senkit sem vádol, ám a szándékos mérgezés gyanúja egyelőre még fennáll.