Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pápa a fenntartható fejlődésről

MTI
2002.08.25. 14:55
II. János Pál vasárnap felszólította a johannesburgi csúcstalálkozó résztvevőit, hogy találják meg a teljes értékű emberi fejlődés felé vezető hatékony utakat. A pápa castelgandolfói nyári rezidenciáján mondta el vasárnapi Úrangyala imádságát. Ennek keretében emlékeztetett a fenntartható fejlődéssel foglalkozó johannesburgi csúcstalálkozóra. Hangot adott a katolikus egyház jól ismert álláspontjának, amely a környezet védelmét az egyik legfontosabb feladatnak tartja. Felhívta a figyelmet az emberiség felelősségére, hangoztatva: az Isten azzal bízta meg az embert, hogy vegye kezelésébe, művelje és óvja a földet. Korunkban tehát egyre sürgetőbbé válik, hogy az ember érvényesítse "ökológiai elhivatottságát" - mondta a szentatya.

A pápa kifejezte reményét, hogy a dél-afrikai városban gyülekező állam- és kormányfőknek, akárcsak e találkozó más résztvevőinek sikerül majd megtalálniuk a teljes értékű emberi fejlődés felé vezető leghatékonyabb utakat, egyszerre tartva szem előtt a gazdasági, szociális és környezetvédelmi szempontokat. Egy olyan világban, amelyben egyre nagyobb a kölcsönös függőség, csakis együttes erőfeszítések árán lehet megteremteni a békét és az igazságosságot, óvni mindazt, amit az Isten megteremtett - mondta II. János Pál.