Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Folytatódik a Milosevics-per Hágában

MTI
2002.08.26. 17:11
Néhány hetes szünet után hétfőn a hágai Nemzetközi Törvényszéken újabb tanúk meghallgatásával folytatódott Szlobodan Milosevics volt jugoszláv államfő perének tárgyalása. A február elején kezdődött tárgyalást egy hónapja, a nyári szünet miatt függesztették fel, alkalmat adva egyúttal Milosevicsnek arra, hogy egészségügyi problémái miatt alaposabban kivizsgáltassa magát. A politikus az utóbbi időben többször gyengélkedett, kétszer viszonylag súlyos influenzán is átesett, s emiatt ismételten félbe kellett szakítani az eljárást. A tárgyalás július végi felfüggesztése előtt egy orvosi jelentés szív- és érrendszeri betegségek fellépésének kockázatát állapította meg nála.

A tárgyalás hétfői folytatásán azonban a 61 éves Milosevics szemlátomást kipihenten jelent meg, és ugyanolyan harcias hangulatban nézett szembe a bírákkal, mint a per egész eddigi menete során. Az ügy rendkívüli terjedelmére való tekintettel a törvényszék szeretné korlátok közé szorítani a tárgyalás időtartamát. A vád képviselőit ezért már korábban felkérte, hogy legkésőbb jövő év májusáig fejezzék be álláspontjuk és bizonyítékaik előterjesztését.