Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüntetés a Föld-csúcson

Inforádió
2002.08.27. 20:37
Természetvédő aktivisták azzal vádolták a johannesburgi csúcstalálkozó résztvevőit, hogy nem tudnak ellenállni a nagyvállalatok lobbijának, és ezzel megkerülik a Föld-csúcs egyik fontos kérdését, a környezetvédelmet. A tüntetők szerint mindenki a kereskedelem liberalizációjáról beszél, míg a nagy üzleteket az óriáscéget kapják meg, amelyek ugyan ígéreteket tesznek a környezetvédelmi előírások betartására, de nem szavaik szerint cselekszenek.

A Föld-csúcs második napján a fejlődő országok támogatásának lehetőségeiről tárgyaltak a küldöttek. Képviselők felvetették: ha nem a már amúgy is túltámogatott nyugati gazdák kapnának pluszforrásokat, hanem a fejlődő országok gazdálkodói, akkor csökkenthető volna a hatalmas különbség a világ két fele között.